Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Doina şi Ion Aldea Teodorovici - Eminescu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
1,858 Vizionari

Publicitate

Descriere

   Fiecare ianuarie amintește de ceea ce Eminescu înseamnă pentru patrie și de creația sa lăsată drept moștenire pentru neamul românesc.
   În mod aproape egoist, sau poate doar firesc,  îl îngropăm zilnic în negura vremii, pierduți în ritmul amețitor al vieții cotidiene.
   Controversele legate de moartea sa mai bântuie și astăzi, poate chiar mai pregnant decât dăinuie opera sa, extrem de vastă, de altfel, oscilând intre diagnosticul de sifilis nervos și cel de  psihoză maniaco-depresivă.
   Iubit de mulți, dar blamat de și mai multi, este cert că poetul, prozatorul și jurnalistul Mihai Eminescu a pătruns adânc în conștiința colectivă.


   Regretabil este și faptul că cei care au încercat sa îl mențină viu de-a lungul timpului, creionandu-i genialitatea în diverse opere, se sting rând pe rând. Unii dintre aceștia au fost distinsul compozitor și cântăreț Ion Aldea-Teodorovici și soția sa Doina, care au lăsat în urma lor peste 300 de cântece patriotice, lirice, și pentru copii printre care și melodia de o profunzime aparte, "Eminescu".
   Rămasă în memorie ca o tragedie națională, moartea acestora a întristat foarte mulți români, care, la vremea aceea (3 noiembrie 1992), s-au adunat într-un număr impresionant la înmormântarea lor de la Cimitirul Central din Chisinau.

Comenteaza

RSS
Positive SSL