Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Diamanta Paterău - La fântâna părăsită

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,436 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Diamanta Paterău este o solistă tânără de muzică populară, originară din satul Sofia, Moldova. Aceasta și-a finalizat studiile muzicale în Chișinău, unde a studiat canto popular la clasa profesorului Ioan Paulencu.

 În prezent, cântă alături de Orchestra de muzică populară „Folclor” a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Petre Neamţu.

 În ciuda vârstei, Diamanta Paterău este deja cunoscută pentru participarea la numeroase festivaluri de folclor: Festivalul Național de muzică populară “Tamara Ciobanu” (2001) sau Festivalul Național de Romanțe “Crizantema de aur” (2004).

 În 2009, susține primul ei concert, sub genericul “Cânt la lume că mi-i dragă”, alături de Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”.

 Împreună cu regizorul Victor Ciobanu și operatorul Liviu Vicol, solista a înregistrat videoclipul melodiei “La fântâna părăsită”, al cărui subiect este inspirat din viața bunicilor săi.

 Lansarea videoclipului a avut loc în iunie 2012 și s-a bucurat de un real succes, fiind difuzat în multiple emisiuni marca “Taraf TV”.

 Videoclipul poate fi urmărit și pe canalul youtube “Lstudio md”, inițiat în 2010 de către Liviu Vicol. Pe același canal, se află și alți artiști, cum ar fi: Nicolae și Cristina Măriuță, frații Bînzari sau Sergiu Voloc.

 Alte melodii prin care Diamanta Paterău s-a făcut cunoscută sunt: “Ce-i mai bun ca dragostea” (cu Valentin Butucel și orchestra “Folclor”), “Bădița cu calul sur” (cu orchestra “Folclor”) sau “Bade, când te-ai însura”.
Comenteaza

RSS
Positive SSL