Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Datina - Dragostea-i tare nebună

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Etno
86,127 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Datina este o trupă etno-pop care a debutat într-o perioadă în care acest gen muzical nu mai era la mare căutare. Cu toate astea, membrii formației: Marius China (voce), Andreea Paval (voce), Nikos (chitara) și Mihai Popovici (trompetă), au dovedit că rețeta lor este una de succes.

 Odată cu lansarea primului album - “Lângă voi” - în 2004, Datina este nominalizată la MTV Music Awards. În același an, obține premiul pentru “cea mai bună trupă etno”, din partea Ministerului Tineretului și Sportului din România.

 Din 2011, planurile membrilor formației se schimbă. Astfel, dacă până atunci cântaseră numai piese de dragoste, încep colaborarea cu studioul Sprint Music unde înregistrează prima piesă de petrecere - “Hai, hai, sus paharu”.

 Din 2012, cei de la Datina vin cu o nouă atitudine: abordează genul pop-rock, cu influențe din folclorul românesc, și dau tonul schimbării pe piața muzicală românească de gen. 

 Videoclipul de mai sus - “Dragostea-i tare nebună” - este încărcat pe canalul youtube “TrupaDatina”, inițiat în 2009 și dedicat întregii activități a formației etno-pop.

 Pe canalul amintit puteți asculta atât cântece de petrecere (“De-a dura”, “Aș bea două damigene”), cât și cântece în genul etno care i-a consacrat (“Astăzi vreau să uit de supărare”, “Nu știu, Doamne, ce-am pățit”).

 Melodia “Dragostea-i tare nebună” este lansată în 2010 și se încadrează în categoria manelelor.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL