Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Daria Gâdea - Măi, mândruţ de la Sibiu - E-neatza.ro

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
948 Vizionari

Publicitate

Descriere

Folclorul nu este doar o comoară, un tezaur pe care noi îl dăm din generație în genrație, sperând că nimeni nu îl va lăsa uitat vreodată, dar este asemeni unui copac al cărui rădăcini ne păstrează ca neam, ca timp, spațiu și loc, este o poveste care ne leagă și ne dă mai departe ca nație, obiceiuri și tradiții. Un popor fără tradiție, este un popor uitat, fără rădăcini!
Totuși, neamul românesc este unul laic, unul care nu uită și care se știe bucura de jocurile și cânturile lui, din bătrâni, care le apreciază și le murmură oriunde s-ar afla, pe pământul ăsta. Chiar dacă românul e împărțit în toate colțurile și pe toate continentele lumii, el simte și vorbește românește, cântă cu artiștii săi și se mândrește cu tradițiile neamului.

Publicitate


Daria Gadea, este o tânără artistă de muzică populară, studentă în anul al III-lea la secţia Dirijat a Facultăţii de Muzică. A studiat şi vioara, dar s-a întors la dirijat şi la muzica populară. Ea are 23 de ani și își dorește să devină dirijor. S-a născut în Maramureș și a crescut cu muzica în familie. Iubește muzica și tot ce este legat de aceasta. Când era mai mica, își însoțea tatăl la Opera din Cluj și iubea să se urce pe scaunul dirijorului, să dirijeze cu sufletul și cu imaginația, întreaga orchestră. Tatăl ei, cântă la oboi și taragot.
Melodia „ Măi mândruț de la Sibiu” este o melodie lansat[ anul acesta și ne încântă cu ritmuri vesele și pline de ghidușie.

Publicitate

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL