Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Dan Spătaru - Să nu te joci cu dragostea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
576 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Dan Spătaru este un îndrăgit solist de muzică ușoară românească (originar din Aliman, Constanța), a cărui moștenire artistică nu poate fi ignorată de către cei din generația mai tânără, care au pășit pe același drum.

 Solistul se naște într-o familie de oameni simpli de la țară (învățători de profesie), al căror interes pentru simțul artistic îl moștenește, în mod inevitabil (a crescut, în spiritul poveștilor și al cântecelor auzite de la părinți)

 Videoclipul de mai sus, în interpretarea solistului Dan Spătaru se află încărcat pe canalul youtube al binecunoscutei companii de înregistrări a Radiodifuziunii Române (înființată în 1932) "Electrecord", inițiat în 2016 și dedicat muzicii românești din toate timpurile.

 Melodia "Să nu te joci cu dragostea" este preluată de pe albumul "Raza mea de soare", lansat în 2005, de către "Electrecord", în cinstea celui care a fost Dan Spătaru.

 Pe același album, pot fi regăsite și alte melodii celebre ale solistului dobrogean, dintre care merită amintite măcar câteva titluri, cum ar fi: "Tu, eu și-o umbrelă", "Chitare", "Cu cine semeni dumneata" sau "Drumurile noastre".

 Mesajul cântecului este extrem de autentic si se referă la "consecințele" mai mult sau mai puțin plăcute, care se cer "suportate" de către cel/cea care a fost cuprins/ă de flăcările dragostei.

 În acest sens, iubirea este numită, în mod simbolic, așa cum întâlnim și la mulți alți artiști români (Nichita Stănescu sau Marin Sorescu) drept "boală".

Comenteaza

RSS
Positive SSL