Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

DAN SPATARU-Drumurile noastre toate.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
33,118 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Dan Spătaru a interpretat melodia ”Drumurile noastre” care a avut un succes neașteptat în anii 80 dar și mai târziu.Mult timp solistul a fost considerat și compozitorul piesei pe care i-a oferit-o soției sale, Sidonia Spătaru.
 Mai tărziu, când internetul a luat amploare și informația tehnologiei a început să se dezvolte, pe un site a apărut o melodie identică interpretată de un solist din Serbia.
 La vremea respectivă, presa din România a scris că faimoasa melodie ”Drumurile noastre” a fost de fapt copiată după cea sârbească.
 Indiferent de situație, cântecul lui Dan Spătaru s-a dovedit a fi  pe placul a milioane de români care i-au apreciat muzica din repertoriul său în perioada  regimului comunist, în care cenzura erau la putere inclusiv în domeniul artistic.

 Anterior au fost multe alte șlagăre celebre care au rămas în fonoteca de aur a muzicii ușoare românești:„Țărăncuță, țărăncuță", „Nici o lacrimă", „Nu-ți șade bine când plângi", „Nu m-am gândit la despărțire", „Oare, oare, îți pare rău", „În rândul patru".
 Despre Dan Spătaru se mai știe că s-a aflat într-un turneu în Cuba unde a înregistrat recordul de durată a aplauzelor din partea publicului: 16 minute și 19 secunde.
 S-a întâmplat în 1967 la Varadero cu ocazia unui festival internațional.

Comenteaza

RSS
Positive SSL