Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Dan Spătaru - De vrei să ştii ce înseamnă român (Mamaia ’86)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
143,647 Vizionari

Publicitate

Descriere

Dan Spătaru este un exponent al muzicii ușoare românești dinainte de 1989.Solistul a debutat pe scenă la sfârșitul anilor ’60 fiind descoperit de profesoara și compozitoarea Camelia Dăscălescu.
 Un alt compozitor celebru, Temistocle Popa, a colaborat cu Dan Spătaru și i-a scris majoritatea cântecelor cunoscute, lansate în anii ’70.
 După această perioadă, interpretul dobrogean a cântat piese realizate și de alți compozitori.În anul 1986, Dan Spătaru a participat la Festivalul de muzică ușoară românească de la Mamaia cu melodia De vrei să știi ce înseamnă român”.

Piesa a fost compusă de Cornel Fugaru pe un text semnat de Dan D.Dumitriu și are un puternic mesaj patriotic prin natura versurilor sale, mai ales la refren: “De vrei să știi ce înseamnă român/ Întreabă munții și codrul străbun / Ascultă doina ciocârliei cântată de cu zori/ Și vino pe la noi de sărbători
 Fiind în perioada regimului comunist, este explicabil faptul că în cadrul festivalului erau lansate și asemenea piese care după 1989 au dispărut cu desăvârșire
 Pe atunci însă, sentimentul de patriotism trebuia indus națiunii române  inclusiv prin muzică, iar manifestarea  culturală anuală de la Mamaia era un bun prilej.
 Dan Spătaru  a părăsit această lume în anul 2004 la vârsta de 64 de ani în urma unui atac de cord.

Comenteaza

RSS
Positive SSL