Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Dan Ciotoi - S-a rupt lanţul de iubire / Frate, frate.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
208,006 Vizionari

Publicitate

Descriere

Generic este una dintre formațiile de muzică de petrecere și manele, de la apariția acestui gen muzical, în România, alături de alte formații, precum Albatros, Azur și Odeon. Cel care a pus bazele formației și care, în prezent, este considerat unul dintre "părinții manelelor" (alături de un alt nume mare - Dan Armeanca), de la noi, este Dan Ciotoi.

Având în vedere că, în perioada debutului manelelor la noi (1980-1990), acest tip de muzică era cântat, în special, prin cârciumi, este firesc amestecul de influențe dintre muzica lăutărească romnească și cea grecească, în repertoriul ales de către solistul Dan Ciotoi. Acesta din urmă declară că, înainte de a cânta manele,

interpretase melodii din discografia trupei de muzică rock Phoenix.

Dintre cele mai cunoscute melodii ale formației, merită amintite: "S-a rupt lanțul de iubire", "Banii n-aduc fericirea", "Te iubesc numai pe tine", "Cine copilași nu are" sau "Îți simt inima". Grupul Generic a devenit mai puțin popular după 1990, însă din 2009, asistăm la o revenire a acestuia, pentru lansarea unui nou album, intitulat "Dacă m-aș îndrăgosti".

Slagărul "S-a rupt lanțul de iubire" este încărcat pe canalul youtube, al casei de discuri EuroMusicStudioRo, înființate în 2012 și care se bucură, în prezent, de atenția a peste 66.000 de abonați.

Versurile sunt construite în jurul unui dialog imaginar între un erou masculin și iubita lui, pe care a pierdut-o, din cauza firii sale aventuriere. Din păcate, așa cum se întâmplă și în viața reală, bărbatul conștientizează ulterior greșeala de a-și fi părăsit iubita, atunci când aceasta nu mai poate fi receptivă la rugămințile lui.

Comenteaza

RSS
Positive SSL