Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

DAN CIOTOI - NU AM PE NIMENI

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
48,741 Vizionari

Publicitate

Descriere

Originar din județul Dâmbovița, Dan Ciotoi este cel care a înființat formația Generic în 1987. Generic este una dintre primele și cele mai de succes formații românești de manele ale anilor '80, alături de Azur și Odeon. Două dintre cele mai importante șlagăre ale grupului se numesc „S-a rupt lanțul de iubire” și „Banii n-aduc fericirea”

Generic a debutat ca formație de restaurant și a avut un rol important în conturarea genului mai târziu numit manele. Repertoriul inițial era format din adaptări ale muzicii pop grecești, dar ulterior au lansat și compoziții proprii.

Formația a înregistrat primul album în 1987, doar pe casetă audio, din cauza faptului că imprimarea la casa de discuri Electrecord era interzisă interpreților de gen. Acest prim album, numit Rază de soare, s-a vândut în 700 de mii de exemplare.

Popularitatea grupului a scăzut după 1990, iar în jurul anului 2000 acesta a fost dizolvat. În anul 2009, s-a produs revenirea Genericului, prin pregătirea unui nou material discografic și organizarea unui număr de concerte.

Noul album intitulat „Dacă m-aș îndrăgosti” apare la zece ani distanță față de discul precedent. În februarie 2009, albumul „S-a rupt lanțul de iubire” s-a vândut în 85 de mii de exemplare, împreună cu revistele Taifasuri și Etno TV Magazin.

Solistul trupei Generic, celebrul Dan Ciotoi a ajuns la vârsta de 58 de ani, iar vocea prin care a încântat milioane de români a rămas neschimbată!

Comenteaza

RSS
Positive SSL