Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Daiana Lavinia Maris - Am avut pădure deasă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,913 Vizionari

Publicitate

Descriere

Interpreta de muzică populară Daiana Lavinia Mariș este o tânără voce de excepție a zonei foclorice a Apusenilor. Ca membră a Ansamblului Cununa Apusenilor, tânăra artistă Daiana Lavinia Mariș a evoluat în mod excepțional. Cântecul ”Am avut pădure deasă” transmite un mesaj dramatic, acela că pădurea a fost furată, cu ea fiind furat și viitorul moților care s-au identificat cu pădurea strămoșească, ilustrând proverbul românesc ”codru-i frate cu românul”.

Interpreta de muzică populară Daiana Lavinia Mariș cântă o melodie de jale, în care deplânge jaful codrilor seculari ai României, dispariția codrilor care au pus moților ”pita pe masă” prejudiciind viitorul poporului românilor. ”Doamne spune unde-ai fost, și ce-o făcut neamu nost” arată glasul românului care cere Divinității supreme să spună cum de a fost posibil ca străinii să vină din lume și să jefuiască toți codrii românilor, fără ca oficialii să aibă o reacție.

”Ne-o vândut averea noastră” este constatarea amară a românului care vede că ”or venit străinii în lume și n-or întrebat pe nime” și au luat comoara verde, aurul vegetal neprețuit ca valoare a românilor.

”Ne-or lăsat mulți fără brazi, numai lacrimi pe obraz” este un vers care arată durerea românilor. Calea de urmat este ”Doamne, scoate moții Iancului în calea străinului”, adică reînvierea tradiției de luptă milenare a poporului român care a știut să dea jertfa sânge pentru a apăra comoara neamului. Salvarea neamului românesc și a valorilor acestuia stă în trecut, iar folclorul pe care interpreta de muzică populară Daiana Lavinia Mariș îl promovează cu un talent excepțional și cu o dăruire de esență divină va ajuta poporul român să-și păstreze valorile.

Comenteaza

RSS
Positive SSL