Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Daiana Ivaşcu - Ursăreasca-i joc de dor

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,066 Vizionari

Publicitate

Descriere

Daiana Ivașcu este o solistă de muzică moldovenească (născută în județul Suceava) și bucovineană, care a moștenit, parcă, talentul de la artiștii recunoscuți ai acestor locuri, cum ar fi maestra Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa sau Mihaela Gurău.

Tânăra cântăreață se face remarcată încă de când avea doar 12 ani, când a fost descoperită de către realizatorii unei emisiuni de divertisment de la Prima TV ("Miss fata de la țară", 2010). Tot atunci, DaianaIvașcu a reușit să înregistreze primul ei album, adunând, într-o colecție, mai multe cântece culese din repertoriul moldovenesc.

Videoclipul melodiei "Ursăreasca-i joc de dor" este realizat, cu sprijinul orchestrei dirijate de Viorel Leanca, iar versurile sunt compuse de MarianaHonceru. Înregistrarea este încărcată pe canalulyoutube al artistei Daiana Ivașcu, înființat în 2013 și pe care se regăsesc câteva dintre cântecele interpretate de tânăra reprezentantă a cântecului folcloric moldovenesc, și anume: "Rămas bun, copilărie", "Doruri multe sunt pe lume", "Azi la hora satului", "Sus pe munte-n Giumalău" sau "Dansul măștilor".

Atât scenografia videoclipului "Ursăreasca-i joc dedor", cât și interpretarea de excepție a melodiei compuse pe versuri în dialect moldovenesc sunt o mărturie vie a faptului că, oricât ar fi de avansată societatea la anumite nivele, unele tradiții și obiceiuri sunt menite să trăiască veșnic, dovedind, încă o dată, legătura de necontestat dintre locurile deosebite ale României și locuitorii lor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL