Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Daiana Ivaşcu - Lumea tare-i schimbătoare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
33,875 Vizionari

Publicitate

Descriere

Daiana Ivașcu este una dintre speranțele muzicii folclorice românești, a celei moldovenești cu precădere (solista fiind născută în județul Suceava), dovedindu-și precocitatea artistică, încă de la vârsta de 12 ani. Atunci, ea și înregistrează primul album de muzică populară, pe care adună cântece din zona Bucovinei.

Modul în care tânăra solistă a fost descoperită nu este, nici el, lipsit de importanță, fiind în ton cu vremurile contemporane, în care niciun colțișor de lume sau om nu se mai poate eschiva mediatizării, de orice fel ar fi aceasta. Astfel, merită amintit că Daiana Ivașcu a fost descoperită de către Sorin Bogdan și Marcel Pavel (solist de muzică ușoară), în timp ce filmau un reality show (emisiunea "Miss fata de la țară"), produs de Media Factory, pentru Prima TV.

Videoclipul melodiei "Lumea-i tare schimbătoare" este încărcat pe canalul youtube al lui Andrei Leșan (editor video), înființat în 2008 și dedicat muzicii populare românești. Tot aici îi regăsim și pe alți artiști din zona Moldovei și a Bucovinei, cum ar fi: Iustina Horga, Tatiana Perhinski, Cornelia Ștefan, Ana Maria Crăiuț, Teodora Panainte sau Oana Ionesi.

Dintre cele mai remarcate melodii din discografia tinerei Daiana Ivașcu, sunt de amintit: "De la Câmpulung la Dorna", "Ursăreasca-i joc de dor", "Rămas bun, copilărie", "Doruri multe sunt pe lume" sau "Spune-mi, măiculița mea".

Versurile cântecului "Lumea tare-i schimbătoare" se axează în jurul unei tematici la fel de arhaice, ca și limba (dialectul) în care sunt interpretate (cel moldovenesc), și anume credința de a-și crește copilașii (indiferent cât de mulți) în spiritul valorilor familiale și în voiebuna, în ciuda neajunsurilor materiale.

Comenteaza

RSS
Positive SSL