Muzica populara - e-neatza.ro

Dacia - luxul epocii de aur, la „Adevăruri despre trecut”, pe TVR1

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video Diverse Interesant
3,455 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Autoturismul Dacia 1100 a fost primul model de fabricație românească produs la Uzinele DACIA de la Colibași în perioada “Epocii de aur”.
 Acest autoturism a fost realizat după proiectul mărcii auto, Renault 8.
 Producătorul din Franța trimitea piesele și alte componente subansamblate, iar în România avea loc asamblarea automobilului.
 Era un lux în acea perioadă să poți cumpăra o asemenea mașină de tip berlină!Dacia 1100 avea motorul și tracțiunea pe puntea din spate, fiind echipată cu un motor pe benzină de 46 CP și cu o cutie cu 4 viteze în trepte.
 Acest model a fost fabricat în perioada 1968-1971.

 A urmat producția autoturismului Dacia 1300 care a durat o perioadă îndelungată.Proiectul de fabricație a fost cumpărat din Franța și a aparținut mărcii Reanault 12 TL.
 Motorul cu o cilindreea de 1289 cmc dezvolta o putere de 54 CP, era poziționat longitudinal în față iar cutiile de viteză au fost realizate în variante diferite:cu patru trepte și cu cinci trepte.
 De-a lungul timpului au apărut și alte modele:Dacia 1301 Lux,1310, 1410,iar în privința construcției caroseriei, în afara modelului berlină, au fost fabricate modele break, sport (cu două uși) și pick-up (binecunoscuta Dacia -papuc).
 Modelul 1300 standard a fost înlocuit cu modelul 1310 în anul 1984 iar în 2002, producătorul DACIA  anunțat că a încetat fabricarea acestei mărci.

Comenteaza

RSS
Positive SSL