Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

DAC tancheta Roman Diesel

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
5,383 Vizionari

Publicitate

Descriere

Autocamionul ROMAN Diesel fabricat la Brașov, modelul DAC 665 T a impresionat prin caracteristicile tehnice ale sistemului de tracțiune.

Prevăzut din construcție cu trei punți dintre care două pe spate, autovehiculul denumit de șoferi “tanchetă” are o tracțiune integrală (opt roți motrice).

Acest avantaj i-a permis trecerea peste diferite obstacole pe terenuri accidentate, iar cele mai multe autocamioane cu acest indicativ au fost vândute Ministerului Apărării Naționale.

Înainte de 1989, DAC 665 T a participat la o ediție a Raliului Paris-Dakar și a avut o comportare meritorie în zona deșertică din Sahara.

Capacitatea maximă ca încărcătură nu este prea mare, doar cinci tone, în schimb autocamionul s-a remarct prin forța tracțiunii.Motorul este de tipul MAN D 2156 HMN 8, cu șase
cilindri în linie, cu 215 cai putere și cu o cilindree de 10344 cmc.

Cu o cutie de viteze AK 6-80 prevăzută cu reductor, “tancheta” este considerată și acum unul dintre cele mai reușite produse ale uzinei brașovene de la începuturi până în prezent.

Înaintea modelului DAC 665 T au fost fabricate modelele 443 T și 444T asemănătoare ca design, dar cu o singură punte motrică amplasată pe spate (tractiune 4x4).

Ca utilitate, variantele constructive pentru modelul cu tracțiune integrală au fost: cu platformă fixă simplă, cu platformă fixă și obloane înalte (autocamion cu prelată pentru transportul materialelor și al persoanelor pe bănci laterale), pentru intervenții și depanare (autocamion prevăzut cu troliu și capestan), pentru transporturi de material lemnos (autocamion prevăzut cu macara hiab pentru încărcarea și descărcarea buștenilor) și chiar autocisterne.

Comenteaza

RSS
Positive SSL