Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

DAC 444T 4x4 - OFF ROAD SCHELA

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
3,761 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ministerul Apărării Naționale din România a sesizat Uzinei de Autocamioane ROMAN-Brașov faptul că autovehiculele ROMAN Diesel de tip R 10215 și R12215 nu îndeplinesc toate cerințele pentru activitățile militare și a solicitat fabricarea unor noi autocamioane.

În 1985 au apărut două modele pentru armată, DAC 443T și DAC 444T, care sunt asemănătoare în proproție de 90%.

Tracțiunea este integrală (față-spate), iar motorul este de 215 cai putere, de tip MAN D2156 HMN 8, cu șase cilindri în linie și cu injecție directă.

DAC 444T este un autocamion utilitar, off-road, cu o punte față și una spate, care și-a dovedit eficiența în exploatare pe teren accidentat dar și în activitatea de transport.

Autovehiculul este echipat cu o cutie de viteze AK6-80 fără reductor, cu șase viteze pentru mersul înainte și una pentru mersul înapoi.

Transmisia cardanică a autocamionului este cu diferențial față-spate și are un rol important deoarece sunt eliminate diferențele între axele geometrice ale arborilor din cutie, create inevitabil din cauza oscilațiilor sistemului de suspensie.

Diferențialul asigură posibilitatea roților motoare ale aceleiași punți să parcurgă distanțe diferite la viraje (roata din interiorul curbei va parcurge o distanță mai mică iar cea din exterior o distanță mai mare).

Tracțiunea 4x4 poate fi acționată permanent (toate roțile motoare în același timp) sau separat pe fiecare punte, față sau spate (4x2).

Comenteaza

RSS
Positive SSL