Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cum se face pornirea autocamionului

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
823 Vizionari

Publicitate

Descriere

Pornirea autocamionului și plecarea de pe loc sunt diferite față de operațiunile care se efectuează în mod obișnuit la autoturisme.

Inerția unui autovihecul greu este mult mai mare decât a unui autoturism, la fel lungimea și gabaritul care fac demarajul mai lent.

Mulți candidați la examenul pentru categoriile C și CE sunt respinși deoarece nu apreciază bine intrarea în intersecții cu cedarea priorității, motiv pentru care blochează traficul sau îi
determină pe alți participanți la trafic să frâneze sau chiar să oprească în spatele camionului.

Un șofer profesionist trebuie să aibă miltă răbdare și să țină cont de gabaritul și tonajul mare al mașinii pe care o conduce.

Manevra de asigurare la intersecții este de asemnea foarte importantă.Șoferii de camioane folosesc în mod frecvent oglinzile retrovizoare laterale (stânga și dreapta) precum și oglinzile pentru pietoni (laterale și cele din față) deoarece vizibilitatea din cabină este mai redusă decât la autoturisme.

Din aceste motive, la fiecare plecare de pe loc, țoferul de camion trebuie să se asigure privind pe rând în toate oglinzile.

Au fost cazuri în care șoferii nu s-au asigurat corespunzător și au acroșat pietoni aflați aproape de carosabil, pe care nu i-au văzut înainte de a pleca de pe loc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL