Muzica populara - e-neatza.ro

Cu cine semeni dumneata? - Aurelian Andreescu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
3,663 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Aurelian Andreescu (născut în București) este unul dintre cei mai cunoscuți soliști de muzică ușoară românească, din anii 1960-1970, perioadă în care au debutat, în acest gen muzical, mai toate marile nume de artiști de la noi, cum ar fi: Florin Bogardo, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu, Gabriel Dorobanțu sau Adrian Romcescu.

Debutul său, pe scena muzicală românească, are loc în 1963, cu melodia "În tot ce e frumos pe lume", scrisă de Elly Roman. Ca și ceilalți soliști ai vremii, Aurelian Andreescu interpretează primele cântece, la diferite baruri și cluburi de noapte din București sau de pe litoral.

 Unele dintre cele mai importante distincții primite, de-a lungul activității sale artistice, sunt locul al III-lea la Festivalul Internațional de la Șopot (Polonia, 1968) și Cupa Europei, la Concursul de Knokke, unde a participat alături de Mihaela Mihai și Aura Urziceanu.

 Având în vedere importanța catalitică a discografiei solistului bucureștean, în cultura muzicală românească (a înregistrat peste 200 de melodii), din 1993, la Teatrul "Constantin Tănase", devine activ Festivalul de Muzică Ușoară "Aurelian Andreescu".

Melodia "Cu cine semeni dumneata?", în interpretarea lui Aurelian Andreescu este inclusă pe albumul "Frumoasele mele lalele" (Electrecord, 2001). 

 Acesta din urmă conține mai multe creații ale lui Temistocle Popa, dintre care amintim câteva, cum ar fi: "Lalele" (Luigi Ionescu), "Iubite" (Angela Similea), "În rândul patru" (Anda Călugăreanu), "Un singur cuvânt" (Corina Chiriac) sau "Trecea fanfara militară" (Dan Spătaru).

Comenteaza

RSS
Positive SSL