Muzica populara - e-neatza.ro

Rețetă desert: Cozonac fără frământare(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
30,515 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un cozonac pufos și gustos, ușor de făcut.
Ingrediente: 500-510g de făină, 2 ouă + 1 gălbenuș, 250ml de lapte, 80g de zahăr, 100g de unt, fructe confiate sau rahat, 7g de drojdie uscată sau 25-30g de drojdie proaspătă, coaja de la 2 lămâi, un vârf de cuțit de sare și o lingură de esență de rom.
Mod de preparare:
- Pentru început, punem într-un vas 100ml de lapte călduț, drojdia, o lingură de zahăr și trei linguri cu vârf de făină și amestecăm bine, până obținem o pastă. Acoperim vasul și-l punem într-un loc cald, la crescut.
- Mai departe, punem într-un vas încăpător ouăle - 2 întregi și un gălbenuș -, sarea și mixăm, pentru câteva secunde.
- După aceea, adăugăm zahărul și mixăm până se topește perfect, apoi punem esența de rom și coaja de lămâie și mai mixăm câteva secunde.
- În continuare, punem untul moale și laptele călduț și mixăm continuu, până le încorporăm bine.
- Separat, în alt vas, punem făina - aflată la temperatura camerei -, maiaua crescută și compoziția făcută înainte, apoi mixăm bine, până când obținem un aluat moale care se desprinde de pereții vasului.

- Scoatem aluatul pe blatul de lucru - înfăinat înainte -, presărăm puțină făină peste el și-l frămantâm puțin, atât cât să-l adunăm și să-i dăm o formă rotundă.
- După ce am frământat aluatul, îl punem într-un vas, acoperim cu un șervet și-l dăm la crescut, într-un loc călduț, pentru aproximativ o oră.
- Când aluatul și-a dublat volumul, îl scoatem pe blatul de lucru - uns cu ulei - și cu mâinile unse și ele cu ulei, îl adunăm la un loc, apoi îl tăiem în două părți egale.
- Luăm prima bucată și întindem o foaie dreptunghiulară cu lungimea ceva mai mare decât cea a tăvii de copt, presărăm peste ea fructele confiate, uniform pe toată suprafața, apoi rulăm cât se poate de strâns. Procedăm în același fel și cu a doua foaie.
- După ce am rulat și a doua foaie, împletim rulourile foarte strâns și așezăm cozonacul obținut în tava de copt - tapetată în prealabil cu unt. Acoperim și punem tava la dospit, pentru încă 30 minute.
- La sfârșit, băgăm cozonacul în cuptor - preîncălzit la 180 grade -, pentru 45-50 minute. Cu cinci minute înainte de a fi gata, ungem cozonacul cu ou bătut, iar imediat după ce-l scoatem din cuptor, presărăm puțin zahăr pe deasupra.
Cozonacul pufos, aspectuos și gustos, este gata.
Poftă bună! 
 
 

Comenteaza

RSS
Positive SSL