Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cornelia şi Lupu Rednic - Însoară-te măi Ioane

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,437 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cornelia și Lupu Rednic sunt doi soliști de muzică populară și ușoară românească din Maramureș (născuți în Sighetu Marmației), care și-au creat un brand în țară, prin păstrarea și promovarea tradițiilor din locurile natale. Astfel, cei doi soți sunt cunoscuți, în special, din aparițiile la televizor, unde își încântă publicul iubitor de folclor, cu ocazia fiecărei sărbători.

Videoclipul de mai sus - "Însoară-te, măi, Ioane!" - este încărcat pe canalul youtube al celor doi artiști, care le poartă numele și pe care aflăm unele dintre cele mai importante înregistrări și videoclipuri ale lor, grupate în playlisturi, precum: "Cornelia și Lupu Rednic - "Care frunză pică jos (volumele I si II)", "Videoclipuri" sau "Evenimente și TV".

De asemenea, o mai bună detaliere a tuturor concertelor și aparițiilor TV ale soților Rednic, regăsim pe site-ul lor personal www.corneliasilupurednic.ro. La fel, informații biografice, date de contact, precum și evenimente din viața cotidiană a celor doi soliști maramureșeni, aflăm de pe pagina lor de facebook www.facebook.com/corneliasilupurednic.

 

Videoclipul de mai sus este marcă înregistrată a propriei case discografice S.C. Rednic Sound S.R.L. Imaginile, muzica și versurile (în inconfundabilul dialectul maramureșan) converg spre a demonstra același interes al celor doi artiști, declarat cu fiecare ocazie: acela de păstrători ai valorilor naționale și ai tradițiilor maramureșene, în special.

Mesajul versurilor este unul de încurajare a tinerilor (reprezentați, în cântecul de față, prin eroul Ion) de a se căsători și de a nu mai pierde timpul, fiind excesiv de prevăzător: "Măi, Ioane, tu ești prost/De când îi lumea, așa o fost, măi Ioane/Mândrele-o fost de iubit, măi/Și banii de cheltuit, măi, Ioane/De ții banii la curè/Nicio mândră n-oi avè."

Comenteaza

RSS
Positive SSL