Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cornelia şi Lupu Rednic - Cucule, pasăre rară

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
10,580 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cornelia și Lupu Rednic reprezintă un cuplu de interpreți de muzică populară maramureșană, renumiți deja pentru dragostea lor față de tot de este frumos și, mai ales, față de tradițiile și cântecele din locurile care i-au născut.

Iubirea față de cântec au promovat-o de foarte tineri, cei doi realizând un cuplu ideal și în viața de familie (nu de mult, și-au serbat nunta de argint), aspect care a stat, se pare, la baza succesului lor în carieră. Munca lor este apreciată atât în țară, cât și în străinătate ( de către românii din Diaspora), în special pentru linia muzicală unică și pentru ambiția de a pune în valoare ceea ce încă a rămas strict autentic românesc.

"Cucule, pasăre rară" este o melodie al cărei videoclip este încărcat pe canalul youtube al artiștilor (care le poartă numele), în 2016. Realizarea lui stă sub egida propriei case de înregistrări audio și video, numită "S.C. Rednic Sound S.R.L".

 

Alte melodii ale Corneliei și ale lui Lupu Rednic, încărcate pe canalul amintit mai sus și care se disting, sunt: "Însoară-te, măi, Ioane!", "Dragă mi-i cărarea-ntoarsă", "Bade, când te-ai însurat', "Raiu` tău, mândră frumoasă" ori "De departe noi zinim".

Cele mai cunoscute albume ale artiștilor rămân încă vii în memoria publicului iubitor de folclor și muzică de petrecere: "Mândruță cu ochi de mură", Să trăia` prietenii mei" și "Care frunză pică jos".

Decorul din videoclipul melodiei "Cucule, pasăre rară" este unul specific maramureșan, realizat în pridvorul unei case tradiționale (de muzeu, acum), cu oameni frumoși ai locului, care își ascut coasele și cu plugul cu boi care, încă, mai ară. Scenografia vine să accentueze o tematică pe cât de autentică, pe atât de tristă, și anume înstrăinarea actuală a românilor și perimarea vieții arhaice.

Comenteaza

RSS
Positive SSL