Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian - Frăţiorul meu cel bun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
67,211 Vizionari

Publicitate

Descriere

Constantin Enceanu s-a născut la 16 februarie 1964 în comuna Visina Nouă, județul Olt și a fost director al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.
În perioada 1985-1991 a participat la 19 concursuri și festivaluri din țară, unde a câștigat, foarte multe premii, cele mai importante fiind: Premiul I la Corabia (1991), Premiul I la Festivalul „Maria Tănase” - Craiova (1991), „Topul anului 1991” - concurs organizat de Radio Televiziunea Română (1992).
Petrică Mîțu Stoian, îndrăgitul interpret de muzică populară, s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna - Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți.
Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului din Târgu Jiu.
Pe cei doi îndrăgiți cântăreți de muzică populară, îi leagă o deosebit de strânsă prietenie, timp de 20 de ani, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian formând un cuplu remarcabil pe scena artistică a folclorului românesc, încântându-ne cu melodii deosebite, pline de viață și voie bună.


Cei doi interpreți au un talent nativ, un timbru vocal cald și plin, iar iubitorii de muzică populară îi iubesc și îi admiră de mulți ani, pentru talentul lor deosebit și spiritul deschis și vesel al acestora.
Deși multe trusturi media și ziare de marcă au scris multe bârfe cu referire la prietenia lor, cei doi continuă să fie prieteni și să cânte împreună atât pe scene cât și la petreceri. Venind vorba despre cei doi prieteni, ei sunt foarte des pomeniți în articole de scandal, dar viața unui artist nu este departe de a unui om normal, de aceea, trecând peste încurcăturile, problemele profesionale sau personale, scandaluri, cei doi interpreți rămân în inima noastră prin creația talentului lor, prin dedicare și melodii de neuitat, cum ar fi această melodie: “Frățiorul meu cel bun”, melodie care face parte din albumul “Din Izverna-n Vişina”, lansat în 2007.

Comenteaza

RSS
Positive SSL