Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Constantin Enceanu - S-a facut muierea hoata

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
554 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu este unul dintre cântăreții emblematici ai Olteniei. Melodia de față ”S-a făcut muierea hoață” este un veritabil rechizitoriu muzical, în notă comică, veselă, moralizatoare închinat soției și ca atare, melodia trebuie să se regăsească în orice playlist sau repertoriu care se ascultă la petrecere.

Purtările rele ale femeii, de a se găti, a pleca pentru a face treabă, fără să facă nimic, de a neglija sarcinile și rânduiala casei, presupusa relație extraconjugală a țărăncii oltence și supărarea țăranului oltean care are toate motivele să se simtă înșelat și revoltat sunt redate magistral prin interpretarea de excepție a îndrăgitului interpret de muzică populară Constantin Enceanu. Vocea artistului popular Constantin Enceanu se sincronizează perfect cu ritmul orchestrei. Melodia surprinde frumusețea înțelepciunii morale țărănești, nealterate de știința modernă.

Melodia de față se ascultă obligatoriu cu melodiile în care îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu cântă despre țăranul care bea și distruge rostul casei spre disperarea soției credincioase.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu știe că prin folclor, omul învață mult mai bine să fie moral, să fie corect, cinstit, să trăiască în credință, cu onoare, decât ar învăța din știința modernă a moralei sau din știința actuală a filosofiei. Folclorul popular românesc are capacitatea de a defini, de a modela, de a construi și a șlefui caractere.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu știe că folclorul se cântă cu dăruire și credință, fiindcă fiecare vers este o experiență unică din moștenirea intangibilă a folclorului tradițional românesc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL