Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Constantin Enceanu - M am băgat dator la bancă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
7,285 Vizionari

Publicitate

Descriere

Sunt unii artiști al căror nume este legat de regiunea în care s-au format. Când spui Olt, Oltenia, spui Constantin Enceanu. Un artist consacrat, cu o voce și un joc de scenă inconfundabile, îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu a abordat numeroase cântece, în toate genurile populare, de la cântece de veselie, cântece de petrecere, cântece populare cu mesaje amuzante cu mesaj moralizator, la veritabile cântece-testament.

Cântecul de față, ”M-am băgat dator la bancă” reprezintă un cântec moralizator, acela al tânărului care se îndatorează la bancă pentru a satisface capriciile iubitei de care s-a îndrăgostit.

Realizatorii videoclipului au ales un cadru specific, un interior de casă oltenească, cu decor autentic, dulap cu polițe, vase cu ștergare albe, prinse de pereți.

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu este prezentat spunând că și-a pus gaj averea pentru capriciile iubitei. Versurile sunt populare, interpretarea este în același timp, comică și moralizatoare. Este invocat sfatul mamei de oltean, care intervine, în zadar, în educația tânărului aflat în pragul maturității.

Artistul popular Constantin Enceanu face, prin cântec o trecere în revistă a greșelilor comise și se arată dezamăgit că femeia iubită nu s-a ridicat la așteptările acestuia. În cele din urmă, artistul conștientizează că a greșit, gândindu-se cum să depășească acest necaz, cântecul acestuia reprezentând, în primul rând un sfat pentru toți cei care ar apela la credite bancare pentru motive lipsite de realism.

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu este un artist complet, care își adaptează vocea și jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL