Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Constantin Enceanu - Când mai vin şi eu pe acasă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
30,166 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Constantin Enceanu este un celebru solist de muzică populară românească, originar din județul Olt (comuna Vișina Nouă) și cunoscut, îndeosebi, pentru activitatea managerială de la Ansamblul folcloric "Maria Tănase".

 Artistul își culege majoritatea surselor de inspirație, din zona folclorică a Vădastriței, cu ajutorul unei profesoare, Angela Dumitrescu (soția preotului din satul natal), cea care îl ajută să compună primele cântece: "Când eram eu băietan", "Fetița de peste Olt" sau "Jos, pe valea Dunării".

 De-a lungul carierei, Constantin Enceanu este distins cu mai multe premii și distincții, obținute la concursuri și festivaluri muzicale din țară, cum ar fi: Premiul I la Festivalul "Maria Tănase", din Craiova (1991) sau încadrarea în "Topul anului 1991", la concursul organizat de Radio Televiziunea Română (1992).

 Dintre cele mai cunoscute albume, editate, în timp, de către îndrăgitul solist de origine oltenească, enumerăm câteva: "Din Izverna-n Vișina", "Multă lume mă vorbește", "Cine e oltean ca mine" sau "Stai cu mine, omule, să-ți cânt".

 Interpretarea de mai sus - "Când mai vin și eu pe acasă" - este extrasă de pe albumul cu același nume al artistului, lansat la casa de producție "GS Music Folclor", în 2016.

 Videoclipul amintit anterior este încărcat pe canalul youtube "Constantin Enceanu Events", inițiat în 2015 și conținând majoritatea înregistrărilor din cariera solistului: videoclipuri oficiale, participări la diverse emisiuni televizate (O dată-n viață", TVR 1) sau concerte susținute alături de alți artiști de folclor de la noi (Petrică Mitu Stoian, Niculina Stoican - "Dușmanii au înnebunit").

Comenteaza

RSS
Positive SSL