Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Colind tradiţional AUREL TĂMAŞ - În Muntoasa Galilea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
18,747 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Interpretul de muzică populară ardelenească, Aurel Tămaș,cântă un colind superb cu vocea sa bărbătească și rezonantă, numit În Muntoasa Galilea”.
 În cariera sa artistică, în afara albumelor cu melodii din folclor, Tămaș a mai cântat muzică ușoară și colinde.
 Galilea (în original Galileea) este o regiune situată pe muntele Meron din nordul Israelului.Cu peste două mii de ani în urmă, în perioada dominației Imperiului Roman, provincia Palestina se compunea din regiuni: Iudeea,Galileea și Samaria.
 După distrugerea Templului din Ierusalem în anul 70, centrul spiritual al iudeilor s-a mutat în Galileea, aceasta fiind cea mai întinsă regiune dintre cele trei.

 Mai târziu, în perioada Cruciadelor, Galileea a devenit cel mai important  principat al cavalerilor creștini care au pornit războiul sfânt împotriva popoarelor de religie musulmană.
 În Galileea au ajuns mulți evrei din alte zone.După Cruciade, la începutul secolului al-XX-lea, regiunea a fost colonizată de cuceritorii arabi, dar populația evreiască a continuat să crească prin venirea altor evrei alungați din alte colonii.
 În 1948 în timpul războiului dintre israelieni și arabi, Galileea a fost invadată de armata Siriei dar în cele din urmă, sirienii au pierdut confruntarea militară și au fost alungați.
 O parte din populația de origine arabă a rămas, astfel încât, în zilele noastre în această regiune, descendenții familiilor arabe locuiesc alături de aproape un milion de israelieni.

Comenteaza

RSS
Positive SSL