Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Colaj recital Niculina Stoican si Petrica Mitu Stoian

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,818 Vizionari

Publicitate

Descriere

Niculina Stoican este o interpretă de muzică populară românească, foarte iubită şi apreciată de români. Ea se naște la 9 Decembrie 1970, în comuna Balta, județul Mehedinți, fiind fiica binecunoscutei interprete Angelica Stoican, ceea ce, o conduce bineînţeles pe aceeiaşi cale, pe care era şi mama sa. A participat la spectacole încă din timpul şcolii, fiind încă de atunci remarcată şi apreciată.

Niculina este solistă a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, a urmat primii ani de școală în Drobeta Turnu-Severin, iar mai apoi, a urmat Facultatea de Etnomuzicologie și Folclor din București, la clasa marioarei Murărescu.

Începând cu 1996 este angajată a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, unde are o  bogată activitate artistică.

Niculina Stoican a fost câștigătoare a Festivalului „Moștenitorii” organizat de Televiziunea Română, împreună cu binecunoscuta și îndrăgita Marioara Murărescu. A fost laureată la Festivalurile „Maria Tănase”, ”Maria Lătărețu” și „Mamaia 2001”.
Cele mai importante albume lansate de Niculina Stoican sunt: „De-aș fi ca luna pe cer”, „Lină, lină, Niculină”, „Mândruliță de la Gorj”, „Am crescut, Doamne, băiat” și multe altele.

Niculina a înregistrat și lansat mai multe albume, câteva dintre ele fiind alături de cunsocutul Petrică Mîțu-Stoian, alături de care are mai multe colaborări atât pe scenă, cât și la petreceri și discografie. Ei sunt cel mai iubit și cunoscut „cuplu” al scenei muzicii populare românești.

Vă prezentăm un colaj audio de melodii interpretate de cei doi mari artişti, colaj care sperăm să vă bucure şi să vă veselească în cele aproape 40 de minute, aşa cum numai cei doi artişti pot să o facă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL