Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Colaj melodii Olguța Berbec și Taraful Remus Novac

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
30,149 Vizionari

Publicitate

Descriere

Olguța Berbec a ales să abordeze un tip de melodie folclorică mai dificilă, cântarea cu specific păstoresc, fiindcă păstoritul este o ocupație caracteristică pentru Mehedințiul de sub munte. Este o melodie dificilă, fiindcă trebuie folosite resorturi speciale ale vocii, trebuie transmis concomitent un mesaj de tristețe cu unul de bucurie.

Jocul de scenă al Olguței Berbec, în mijlocul Tarafului Remus Novac, vocea cristalină a artistei, recomandă melodia pentru a fi ascultat la orice fel de petrecere, fie ea în intimitatea locuinței, la un local sau în aer liber.

Cântăreața Olguța Berbec transmite, în această melodie, un mesaj de cinstire a meseriei de cioban. Când artista populară Olguța Berbec cântă despre plecarea la munte, stilul său se aseamănă cu cel al regretatei artiste de muzică populară Lucreția Ciobanu, perla Mărginimii Sibiului. Păstoritul este o tradiție sfântă la limita dintre Mehedinți și Gorj, fiindcă oile porneau primăvara spre Munții Mehedințiului și Parângâului, pentru ca iarna să coboare în Podișul Mehedinți și în larga câmpie a Severinului, udată de apele bătrânului Danubiu.

Melodia de față beneficiază de îmbinarea dintre grafică, imagine și sunet, toate sincronizându-se perfect cu vocea inconfundabilă a artistei, care face o echipă excelentă cu Taraful Remus Novac, care pune accent mare pe fluier (emblematicul instrument al ciobăniei) și acordeon, Tristețea solitară a fluierului îmbinată cu veselia acordeonului reprezintă esența vieții ciobanului: satisfacția muncii împlinite și tristețea separării de cei dragi pe termen lung.

Îndrăgita cântăreață de muzică populară Olguța Berbec este o artistă completă cu un stil și o voce inconfundabile.

Comenteaza

RSS
Positive SSL