Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Click - Lume draga (feat. Oana Ciucanu) || Videoclip

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Hip-hop/rap
889 Vizionari

Publicitate

Descriere

Click oferă această nouă piesă care se încadrează în rândul pieselor cu mesaj social.

Refrenul cântat de Oana Ciucanu este revelator: ”lume dragă, am rupt bucăți din mine să te fac întreagă”. Adică omul se sacrifică pe sine pentru mersul înainte al societății. Videoclipul este filmat în București și are o calitate excepțională. Cadrele se succed cu repeziciune, sunt prezentate exterioare (parcuri, clădiri de patrimoniu, străzi), interioare (parcări goale, o sală de sport unde un puști de antrenează cu mănuși de box lovind un sac de box).

Click este un artist care consideră că muzica este cea care transmite un mesaj: ”sunt doar un om care are un vis și-un microfon, un milion de păcate uitate prin Babilon, sunt dar un om care a crescut cu fotbal pe beton și își amintește primul lui casetofon”. Genurile de muzică rap și hip-hop sunt o prezență destul de cunoscută în peisajul românesc post-decembrist. Românii au trecut dintr-o dictatură de tip comunist într-o democrație de tip capitalist sălbatic în care valorile s-au schimbat brusc, reperele s-au modificat, mulți au căzut tentației banilor, drogurilor, mulți copii s-au născut în orașele cenușii ale României și s-au
confruntat cu tranziția care a dus la pierderea reperelor și la dificultatea găsirii unora valide.

Aceste genuri muzicale evocă lumea românească aflată în descompunere în timp ce încerca să se reconstruiască, să se redefinească. Banii ”pentru unii prieteni, pentru alții dușmani” nasc întrebarea ”ce rămâne din iubirea posedată de bani”. Evident, omul acumulează experiență, dar lumea se schimbă și anii trecuți, prin ”vântul schimbării” nu se mai întorc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL