Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

CIPRI POPESCU și GHIȚĂ MUNTEANU - Cu un strop de dragoste /HIT 2017/

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Etno
1,759 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cipri Popescu și Ghiță Munteanu oferă un videoclip de excepție, atât prin interpretare, joc de scenă, voce, cât și prin calitatea imaginii. Melodia se încadrează la limita dintre balkan-dance și muzică etno-pop.

Realizatorii videoclipului au reușit să creeze o uluitoare succesiune de imagini, planuri, lumini, proiectând interpretarea artiștilor Cipri Popescu și Ghiță Munteanu, creând o adevărată metaforă în imagini a sentimentelor amețitoare, a senzațiilor puternice și trăirilor profunde generate de puterea dragostei.În videoclip, apare imaginea ”Fetei Morgana”, prezența misterioasă feminină, expresia metaforică a iubirii, dragostei. ”Numai tu mi-ai arătat să iubești cu adevărat, cu foc și cu dor” este un vers care aratăcă muzica de dragoste românească, indiferent de gen: muzică populară, muzică ușoară, muzică de petrecere, dance, etno-pop, apelează la același registru de termeni fundamentali pentru cultura poporului român: focul-metafora intensității sentimentelor de dragoste și dorul, acest cuvânt românesc, intraductibil în alte limbi, care arată durerea beneficăa iubirii. Omul suferă pozitiv din dragoste, atât din dorința de a oferi mai mult celuilalt, cât și din teama că sentimentele sale nu sunt suficient de puternice pentru a se ridica la așteptările celuilalt.

”Cu un strop de dragoste tu îmi ștergi lacrimile uit de toate supărările” este un mesaj semnificativ pentru a ilustra sentimentele unei persoane îndrăgostite. Se spune, în general, că ”în dragoste sau atunci când pornești un război, sau vrei să închei pace, întotdeauna este nevoie de doi”.

Cipri Popescu și Ghiță Munteanu ilustrează, prin această melodie, ușurința abordării acestui gen muzical, versurile fiind interpretate natural, însoțite de o mimică excepțională.

Comenteaza

RSS
Positive SSL