Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ciorbă de peşte dobrogeană, reţeta aşa cum o făceau pescarii pe vremuri, uşor modernizată.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
14,022 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ciorba de pește dobrogeană sau borșul de pește tradițional are o rețetă care seamănă în mare parte cu cea a borșului pescăresc din Delta Dunării.
Este nevoie de un ceaun mare în care apa să fiarbă la un foc cu lemne.Cea mai bună ciorbă de pește este cea cu bucăți de crap, somn, sturion și păstrugă.
Zarzavaturile  care se folosesc sunt:ceapă,morcovi,ardei gras, cartofi, roșii. Dacă vreți ca ciorba să fie mai picantă, se poate pune la fiert un ardei iute, de la început.
Se taie două cepe mari sub formă de cuburi și se pun în apa din ceaun.La fel se procedează cu doi morcovi și cu un ardei gras, tăiați în bucățele mici.Se lasă să fiarbă bine, apoi se pun doi cartofi tăiați de asemenea, cubulețe.Când se pătrund cartofii, se adaugă 200 de grame de roșii fără coajă, tăiate mărunt.

Se completează cu apă fiartă.Nu se adaugă niciodată apă rece pentru că se vor întări cartofii.Când ciorba clocotește, se pune puțină sare în funcție de preferințe și se acrește cu două sau trei linguri de oțet.
Urmează bucățile de pește care vor fierbe repede.Se folosesc capete de sturion și de crap, precum și cozile, pentru a da un gust deosebit, pe lângă celelalte bucăți din corpul peștelui.
La final ciorba se poate “drege” cu icre proaspete (dacă aveți) amestecate cu două ouă.Se folosește puțină zeamă de ciorbă la preparare, apoi se toarnă compoziția în ceaun.
Când corba de pește este gata, se lasă 10-15 minute să se mai răcească și se presară deasupra leuștean tocat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL