Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă desert: Chec in 3 culori(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
9,812 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un chec rapid, apetisant și pufos.
Ingrediente: 5 ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină, 5 linguri de ulei, 5 linguri de lapte, 20g de cacao, 5g praf de copt, coaja rasă de la o lămâie și un zahăr vanilat.
Mod de preparare:
- Pentru început se separă albușurile de gălbenușuri(ouăle folosite trebuie să fie la temperatura camerei), punem albușurile în vasul de la mixer și le batem, adăugând treptat 5 linguri de zahăr, până când obținem o spumă de consistență tare. Se adaugă 5 linguri de făină, amestecată în prealabil cu praful de copt.

- Separat, se pun gălbenușurile într-un vas și se adaugă zahărul rămas și zahărul vanilat. Se mixează aceste ingrediente și când compoziția se deschide la culoare și-și triplează volumul, se adăugă coaja de lamâie, laptele și uleiul. Se mixează în continuare încă vreo câteva secunde, apoi se adaugă restul de făină.
- În continuare, în alt vas, se vor pune 5 linguri din compoziția de spumă și 4 linguri cu vârf din compoziția de zahăr cu ouă și le amestecăm bine. La această compoziție, se adaugă 2 lingurițe de cacao și amestecăm bine să se omogenizeze.
- Luăm tava bine unsă în prealabil, turnăm compoziția cu cacao și o întindem bine pe fundul tăvii cu o spatulă. Peste acest strat presăram uniform cacao - trecută printr-o sită fină. După aceea din vasul cu spumă de albușuri luăm cu o linguriță spuma, în cantități mici, și o ditribuim pe întreaga suprafață a tăvii, peste pudra de cacao. Odată așezată toată spuma, netezim cât mai bine stratul și presărăm din nou cacao pe toată suprafața. Pe urmă punem stratul din compoziția de gălbenușuri, având grijă să fie căt mai uniform întins.
- Tava se introduce în cuptor(preîncălzit la 170 grade) pentru aproximativ 30 de minute. Pentru mai multă siguranță se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă checul este copt.
- După ce este copt, checul se scoate de la cuptor, se lasă la răcit și apoi se feliază. Se pudrează cu zahăr pudră pe deasupra. 
Poftă bună!

Comenteaza

RSS
Positive SSL