Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

CELE MAI PERICULOASE FRUCTE SI LEGUME

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV Interesant
4,205 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cele mai multe legume și fructe sunt periculoase pentru organismul uman desorece conțin urme de pesticide.Acestea se pot îndepărta în mică măsură prin spălare dar s-a constatat că pesticidele rămân de obicei în coajă.
Atenție în mod deosebit la mere, citrice (mai ales portocale și lămâi), struguri, nectarine, piersici,roșii, ardei,morcovi, spanac și țelină importante din Turcia.
Mărul este fructul care acumulează în coajă cea mai mare cantitate de substanțe chimice.
Urme de pesticide s-au depistat și în fasole, mazăre și cartofi, potrivit unui studiu realizat de o Organizație Neguvernamentală cu sprijinul Universității California din SUA.

Consumul zilnic de fructe și legume contaminate cu pesticide duce la afecțiuni grave: scăderea imunității organismului, supraponderalitate sau obezitate, boli cariovasculare, diabet, boli nervoase,  infertilitate (în cazul femeilor) sau cancer.
Industria pesticidelor de sinteză s-a dezvoltat după cel de-al doilea război mondial,având ca scop distrugerea dăunătorilor plantelor agricole dar și conservarea sau stocarea pe termen lung a recoltelor.
De aceea, fructele și legumele trebuie spălate într-o soluție cu bicarbonat de sodiu, după care vor fi clătite cu apă rece.
Bicarbonatul va face reacție chimică și va îndepărta substanțele rămase din pesticide, pe care ochiul nu le poate percepe la nivel macroscopic.
Pentru alte detalii utile sănătății dumneavoastră, vă invităm să vizionați acest viceoclip.

Comenteaza

RSS
Positive SSL