Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cel mai rapid autocamion din lume- VOLVO ( The Iron Knight )

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
1,413 Vizionari

Publicitate

Descriere

Specialiștii de la VOLVO TRUCKS și-au propus să conceapă un model de autocamion care să fie cel mai rapid din lume.

Ei au experimentat deja modelul cu un motor de 2400 de cai putere și cu un cuplu motor de 6000 de Nm (forța de tracțiune) pe care l-au denumit “The Iron Knight” (Cavalerul de fier).

Toți producătorii de la firmele concurente au râmas uimiți când au văzut la testare că modelul VOLVO 2400 prinde o viteză mai mare decât a unui elicopter aflat în zbor.

Cum a fost posibilă o asemenea creație tehnică? În primul rând, puterea motorului a ajuns de la 550 la 2400 de cai putere prin montarea unui sistem de supra-alimentare cu aer mai puternic decât cel anterior.

Pe motor se află patru turbine (în loc de două) și un răcitor de ulei suplimentar (intercooler) care previne supraîncălzirea turbinelor.

Cutia de viteze este cu dublu ambreiaj, folosită și la modelele mari FH, dar componentele ambreiajului au fost tratate termic pentru a rezista mai bine la solicitările dinamice.

Coeficientul aerodinamic a fost scăzut prin proiectarea unui design nou al cabinei, iar o parte din elementele metalice ale caroseriei au fost înlocuite cu fibră de sticlă și de carbon.

Deși masa totală a autovehiculului a mai scăzut, noul autocamion ajunge la 4,5 tone.

Ținând cont de puterea motorului și de performanțele sale neobișnuite, specialiștii sunt de părere că nu este un tonaj mare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL