Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cea mai grea boala din lume - Ana Maria Ion Oprisan

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,233 Vizionari

Publicitate

Descriere

Interpreta populară Ana Maria Oprișan este vocea promițătoare ale muzicii populare românești, dovadă că folclorul are oameni care să-i ducă mai departe moștenirea. Melodia de față, ”Cea mai grea boală din lume” este realizată în condiții excepționale, sunetul și fiind perfect sincronizată cu vocea Anei Maria Oprișan.

Artista Ana Maria Oprișan are o voce inconfundabilă, o tonalitate expresivă. Melodia transmite mesajul dragostei inaccesibile cu eșec previzibil, însă chiar dacă protagoniștii se despart, iubirea rămâne. Mesajul melodiei arată tristețea celei care așteaptă dragostea ”Că tu nu ești lângă mine și mi-e tare dor de tine, lângă mine nu poți fi ca să mă poți lecui”, fiind centrat pe cele două cuvinte simbol, specifice creației populare românești ”dorul” și ”leacul”. Concluzia melodiei amintește de resemnarea omului în fața destinului ”poate așa ne-a fost sortit, despărțitu-i despărțit, altfel nu ne-am fi iubit”.

Cântăreața Maria Oprișan transmite un mesaj definitoriu pentru întreaga melodie: ”Cea mai grea boală din lume, dragostea ce n-o poți spune”.

Artista Ana Maria Oprișan folosește în interpretare motivul lunii ca martor al suferinței din dragoste, ca ”partener de mărturisire a suferinței din dragoste” Luna fiind elementul definitoriu pentru lirica romantică cultă, ramură a creației umane care iată, își trage seva tot din folclorul popular. Luna, astrul nopții este la romanticii europeni (cei mai mari sunt Mihai Eminescu și poetul italian Leopardi) elementul contemplației, simbol al solitudinii nocturne, pe care înțelepciunea populară românească o înțelege prin versul melodiei interpretei de muzică populară Ana Maria Oprișan: ”că și Luna-i singurea, n-are Soarele cu ea...”

Comenteaza

RSS
Positive SSL