Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Catalin Doinas - Uita-te romane bine

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,122 Vizionari

Publicitate

Descriere

Lumea folclorului românesc este cu atât mai frumoasă, cu cât este deosebit de diversificată, de la zonă la zonă și ne aduce mereu în prim plan, artiști tineri, care ne îmbogățesc viața cultural-artistică.

Din neam în neam, generație în generație, muzica populară și tradițiile, nu mor la noi la români. Mereu va fi cine să le dea mai departe. Una din vocile de execpție a muzicii populare ardelenești, este Cătălin Doinaș.

Cătălin Doinaș este de loc din Crihalma, Țara Făgărașului, loc care a dat întotdeauna mari valori artistice, atât în folclor, cât și în alte arte.

Tânărul interpret, spune că a moștenit talentul său, din familie, iar prima sa apariție pe scenă a fost undeva la 4 ani, când a recitat de fapt o poezie, care mai apoi, s-a transformat într-o carieră de succes. Cum a ajuns artist? Nu a crezut poate în el, dar oamenii și dragostea lor pentru interpretările lui, l-au convins de talentul său și l-au responsabilizat.

Cumva, nu mereu noi alegem ci uneori, cum este cazul său, poate talentul l-a ales pe el.

Reporter: Este portul popular din Crihalma diferit față de cel din Făgăraș, sau față de cele din comunele învecinate? Ce reprezintă dansul Crihalma pentru sat și pentru Țara Făgărașului?

Cătălin Doinaș a participat la câteva festivaluri, cum ar fi: Mamaia, pe Mureș și pe Târnavă, Barbu Lăutaru – Bacău, Cântecele Oltului, unde a luat diverse premii, cum ar fi: I, II, III, mențiune, premiul pentru cel mai frumos costum popular, premiul de popularitate, dar pentru el, importante au fost legăturile pe care le-a închegat acolo.

A urmat la Sibiu cursurile Facultății de Relații internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, frecventând și cursurile Școlii Populare de Artă „Ilie Micu“, acolo unde a aprofundat studiul cântecului popular.

Sub orchestrația lui Nicolae Botgros și lăutarii din Chișinău, în anul 2018, Cătălin Doinaș, ne cântă melodia „Uită-te române bine”, care pe alocuri ne amintește de melodiile patriotice și de suflet, amintindu-ne de rădăcinile și rostul nostru romînesc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL