Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

"Cascadoria hamsterului" - un test al sistemului de direcție marca Volvo

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
2,856 Vizionari

Publicitate

Descriere

Specialiștii Diviziei de camioane VOLVO pentru Europa au realizat un alt test original pentru noul sistem de direcție.Demonstratția s-a numit “Cascadoria hamsterului”.

Autocamionul de 15 tone este modelul FMX pe care firmele beneficiare îl folosesc în carierele de piatră și pe șantierele de construcții, iar echipa de la VOLVO a vrut să dovedească
fiabilitatea direcției și ușurința cu care poate fi condus autovehiculul.

Pe circumferința volanului a fost montată o sită rotundă, asemănătoare celor de la ventilatoarele ambientale, iar în interior a fost introdus un manster.

Șoferul a avut la îndemână un morcov cu care a ademenit hamsterul pentru a alerga în direcția dorită (stânga-dreapta) reușind să conducă astfel autocamionul pe marginea unui mal
abrupt.

Testul a dat rezultate deși la un moment dat, roțile autovehiculului au ajuns la marginea drumului de pământ, într-o poziție limită și a fost nevoie de manevre rapide de redresare.

Echipa de la VOLVO a demonstrat funcționarea în condiții sigure de control a sistemului dinamic de direcție care poate fi acționat cu eforturi minime.

La viteze reduse, un motor electric montat pe axul volanului preia eforturile conducătorului auto și funcționează aproape ca un pilot automat.

La viteze mari, sistemul preia șocurile și vibrațiile care se transmit de pe suprafața carosabilă și le atenuează menținând direcția de deplasare în condiții de siguranță.

Comenteaza

RSS
Positive SSL