Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cântec de leagăn - Sofia Vicoveanca

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
4,246 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Sofia Vicoveanca (Sofia Fusa) este o binecunoscută solistă de muzică populară, poetă și actriță de film, din regiunea Bucovinei(Toporăuți, județul Cernăuți, actualmente în Ucraina), care a scris o importantă pagină în istoria muzicii folclorice românești.

 Artista se face cunoscută în 1965, când îi apare primul disc, după ce termină Școala Populară de Artă din Suceava și în urma unei activități de 6 ani, ca solistă, în cadrul Ansamblului de Cântece și Dansuri "Ciprian Porumbescu", din același oraș.

 În debutul carierei, solista a colaborat cu radiourile naționale (din București și Iași), cu diverse televiziuni și, desigur, cu Electrecord, unde și-a imprimat majoritatea discurilor și a albumelor.

 Sofia Vicoveanca se face cunoscută cu un repertoriu extrem de bogat, în care se regăsesc cântece de leagăn, de nuntă, doine (de dragoste și dor), colinde, bocete, balade și, nu în ultimul rând, cântece de voie bună, cu un specific aparte, de atitudine puțin dojenitoare sau umoristice.

 "Cântec de leagăn" este extras de pe albumul "Mulţumi-i drag să cânt, să joc", lansat de SofiaVicoveanca, în 2002, sub egida casei de discuri "Electrecord", pe al cărei canal youtube îl regăsim încărcat.

 Pe același album, se află și alte piese îndrăgite ale solistei, cum ar fi: "Am un dor ce mă omoară", "Lume, cine ți-a zis, lume", "Ce mi-i drag, nu mi-i urât", "Hora de la stupca" sau "Care cuc mi-o cântat mie".

Mai multe detalii despre datele discografice ale artistei bucovinene pot fi găsite pe link-ul de mai jos:

 

http://bit.ly/2tfJLp5

Comenteaza

RSS
Positive SSL