Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Camionul viitorului, Mercedes

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
4,348 Vizionari

Publicitate

Descriere

Renumita firmă MERCEDES TRUCKS a prezentat un prototip care este considerat deja, autocamionul viitorului.Modelul va fi introdus în producția de serie mare în anul 2025 deoarece este vorba despre un autovehicul cu sisteme multiple de conducere independentă, iar legislația actuală din Uniunea Europeană nu permite aceste lucru.

Autocamionul autonom a fost testat și poate executa comenzile de virare, frânare și accelerare fără ca șoferul să intervină.

Specialiștii care au conceput aceste utilități consideră că autonomia autocamionului în conducerea sa pe drumurile publice este în folosul șoferilor care astfel, se pot odihni chiar în timpul mersului.

Sistemele senzoriale funcționează până la viteze de 80 de kilometri la oră.
Senzorii preiau informațiile înregistrate pe o cameră video de la bordul mașinii (distanțele până la autovehiculele din apropiere, viteza de deplasare, condițiile meteorologice și starea carosabilului, inclusiv reperele de la marginea șoselei).Informațiile sunt prelucrate prin dispozitive electronice numite traductoare, iar mai departe calculatorul de bord transmite comenzile la pompa de injecție,la sistemul de frânare și la cel de direcție.

Deocamdată sistemul autonom nu are performanțe pentru ca autovehicului să execute o depășire în mod independent sau să treacă în trafic de pe o bandă pe alta.
Se lucrează în continuare la îmbunătățirea rezultatelor acestui pilot automat numit de specialiștii germani, „Highway Pilot”(Pilotul autostrăzii).

Taguri: camion mercedes

Comenteaza

RSS
Positive SSL