Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Camion cu busteni executa un viraj pe munte

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
5,971 Vizionari

Publicitate

Descriere

Meseria de conducător auto pe TIR sau pe autocamioane grele este dificilă și necesită experiență profesională precum și calități deosebite:putere de concentrare,curaj și abilitate.

Imaginile din acest videoclip au fost înregistrate în septembrie 2013 în Alpii Francezi, pe un drum de munte.Un șofer extrem de experimentat aflat la volanul unui autotractor, transportă bușteni din pădure și coboară o pantă destul de abruptă până când trebuie să execute un viraj foarte strâns.

Buștenii au lungimea de 16 metri iar încărcătura depășeste 20 de tone.Autovehiculul trăgător, marca VOLVO, clasa FH, are pe cupla de pe șasiu un dispozitiv (placă-suport) care se poate roti la 180 de grade precum și limitatori verticali pentru depozitarea buștenilor.

La capătul din spate este montat un peridoc scurt cu două punți și limitatori, care are de asemenea o cuplă pentru rotirea pachetului de bușteni pe placa-suport.

Aventura începe în momentul în care șoferul intră în viraj.Spațiul este îngust și manvrele se fac încet, calculate, cu frâna de serviciu acționată des.

Dacă situația i-ar scăpa de sub control, încărcătura s-ar putea dezechilibra și în câteva secunde s-ar produce un accident grav în această curbă periculoasă.

Șoferul este stăpân pe situație și reușește să execute virajul până când trece și peridocul fără probleme.Pentru a fi sigur că are spațiu suficient să-și continue deplasarea, camionagiul deplasează autotrenul înapoi și-l încadrează perfect pe lățimea drumului.

Acest șofer profesionist se numește Thomas Michel, iar pentru aceste manevre a câștigat “Premiul anului pentru șoferii de autovehicule grele”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL