Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Camelia Pop și Frații Mâț – Colaj Maramureș

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
729 Vizionari

Publicitate

Descriere

Artiștii nu sunt la prima colaborare, cu siguranță ați mai auzit de ei. Dacă nu, trebuie! Muzica maramureșană, la fel ca și meleagurile acelea, este plină de emoții, de tradiții, de voie bună. Acest colaj cuprinde două dintre iubitele melodii ale Fraților Petreuș: “Bătrânit-am mândră eu”, “Cetera inima mea” și melodia “Făcu-mi voia, când și când” ce aparține lui Nicolae Griguță și Ioan Pop.
Frații Petreuș s-au făcut remarcați prin numărul impresionant de înregistrări și materiale discografice. Formația a avut inițial doi membrii, Ștefan și Ion. Cel din urmă însă, a decedat în urma unui cumplit accident. Aflat în curtea casei, acesta s-a

Publicitate

lovit puternic în zona capului și a murit pe patul de spital. Ștefan, fratele său, este cu patru ani mai mare. Ambii au moștenit talentul de la tatăl lor, pe vremea aceea fiind constructor de viori. Bineînțeles, Ștefan a început să mânuiască vioara înca de la o vârstă fragedă. În anul 1967 s-a angajat împreună cu fratele său în Orchestra Ansamblului “Maramureșul”. De atunci au început aparițiile pe scenele naționale și internaționale, au debutat în televiziune, radio, iar primul album a fost lansat în anul 1970. Alte albume înregistrate de Frații Petreuș sunt: “Așa beau oamenii buni”, “Asta-i horă bătrânească”, “Mândruță de pă Mara” etc.

Publicitate

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL