Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Bună dimineaţa, prietene!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
39,810 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Interpretul și compozitorul de muzică folk, Constantin Buică, este originar din Reșița.
 Înainte de 1989, a fost remarcat de Adrian Păunescu și a devenit membru al Cenaclului Flacăra, o mișcare artistică de amploare.
 Din 1986, a cântat la Reșița în Cenaclul Focuri Vii, alături de alți artiști ai genului: Dinu Olărașu, Maria Gheorghiu, Vasile Mardare.
 A colaborat cu mulți actori la Casa de Cultură din Reșita în cadrul Clubului Artei Tinere, dar și cu cântăreți renumiți: Ștefan Hruşcă, Vasile Șeicaru, Stela Popescu, Horațiu Mălăele și alții.
 În anul 2000, după multe eforturi, a apărut primul său album, intitulat Noapte de aur” iar, în 2007, publicul s-a bucurat de melodiile editate pe al doilea album, “Până azi”.

 După încă șapte ani, Cristian Buică ne oferă albumul “Unii cântă, alții beau”, cu cântece inspirate din realitatea cotidiană.
 Muzica sa este autentică și păstrează tonalitatea și farmecul folkului din perioada de altădată. Și melodia “Bună dimineața” este o dovadă a calității talentului său de interpret devotat acestei muzici, care a caracterizat multe generații din România.
 Uneori vocea sa are rezonanțe asemănătoare cu cele a lui Victor Socaciu.
 Chiar de la începutul acestei melodii, Constantin Buică ne transmite o notă de optimism prin versurile sale: ,,Spune orice-ar fi, Bună dimineața! / Fiindcă-n zori de zi reîncepe viața!”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL