Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

București, măi București - Gică Petrescu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


1,216 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Maestrul Gică Petrescu a fost unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti cantareti de muzica usoara si de petrecre din România, renumit pentru talentul său și pentru muzicalitatea pieselor.

 Nascut la 2 aprilie 1915 în Bucuresti, solidtul a fost căsătorit  timp de 34 de ani cu scriitoarea Cezarina Moldoveanu a cărei dispariție l-a adus la tăcere o perioadă lăsându-l într-o adâncă suferință.Aproape doi ani, Gică Petrescu nu a mai apărut în spectacole fiind foarte afectat de moartea soției sale.

 A debutat la vârsta de 16 ani și a cântat aproape 70 de ani, cât timp i-a permis starea de sănătate.

 S-a stins din viață la 91 de ani în apartamentul său din B-dul Regina Elisabeta și cu toate că a dorit ca această locuință să fie transformată în muzeu, Primăria Capitalei nu a găsit calea legală de a-i îndeplini post-mortem această dorință a maestrului.Gică Petrescu nu a avut moștenitori și apartamentul a fost preluat în patrimoniul administrației locale, dar nimeni nu a achitat din anul 2006 datoriile la întreținere.

 “București măi, București” este o melodie a sa binecunoscută, ca multe alte cântece pe care solistul le-a dăruit Capitalei României.A călătorit peste tot in lume si a fost iubit de câteva generații de români care-i ascultă și astăzi piesele de neuitat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL