Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Bucureşti - Filmul secret lăsat de Ceauşescu pentru anul 2080 ...

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
26,777 Vizionari

Publicitate

Descriere

Filmul secret pe care Ceaușescu l-a lăsat pentru anul 2080 este o parodie cu imagini vechi din București, care nu au fost difuzate mult timp.
Toate secvențele au fost filmate înainte de 1989, iar statisticile prezentate în comentariu se referă la anul 1980, când populația din capitala României ajunsese la 2.1 milioane de locuitori.
La acea vreme, în București erau suprafețe mult mai mari de verdeață și mai multe parcuri amenajate pentru plimbări sau cu locuri de joacă pentru copii. Deplasarea cu mijloacele de transport în comun era o aventură, din cauza numărului prea mare de locuitori.
Imaginile care apar, cu călători atârnați pe scările autobuzelor aflate în parcurs,  sunt relevante.
De aceea, primul tronson de metrou a fost dat în folosință în anul 1979, pentru a degreva transportul terestru de numărul mare al pasagerilor.

Călătorii puteau merge în subteran numai trei stații cu trenul, pe distanța a opt kilometri, ceea ce acum pare ridicol, dar treptat magistralele metroului bucureștean s-au extins.
În București au existat și străzi cu denumiri amuzante sau ciudate, care azi nu mai sunt. Iată câteva dintre ele: Moș Ajun, Cibernetica, Drumul sării, Macaralei, Artei (într-un cartier de case sărăcăcioase), precum și Intrarea Filmului (în apropierea unui teren agricol).
Tot în acest film sunt enumerate câteva metode prin care bucureștenii încercau să-și petreacă în mod plăcut timpul liber: plimbări în oraș, vizionarea spectacolelor de teatru (mai rar deoarece biletele erau scumpe) sau a filmelor de la cinematografe (mai des deoarece biletele erau ieftine), cititul cărților cumpărate din librării sau de la magazinele de anticariat, chiar dacă unele dintre ele erau deteriorate din cauza vechimii.

Comenteaza

RSS
Positive SSL