Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Bianca Balan - Strainatatea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,363 Vizionari

Publicitate

Descriere

În ultimii ani, cântecele pentru românii din Diaspora au câștigat în amploare, în ceea ce privește mediatizarea. Ele au categorie de public aparte, aceea a românilor care lucrează departe de țară. Cântecele populare aminteau de dorul străinătății, de lupta individuală pentru afirmare. Azi, melodia Străinătatea, interpretată de Bianca Bălan transmite un mesaj tulburător și actual. Videoclipul este realizat într-o manieră excepțională. Cântăreața este prezentată în diverse ipostaze, în mașină, mergând spre casă, într-un aeroport internațional, ducând un bagaj voluminos. Orchestra cântă inclusiv în fața Palatului Parlamentului, punctul 0 al politicii românești în ultimele trei decenii. Peste 5 milioane de români au plecat la muncă în străinătate, din cauza eșecurilor politicii românești în a rezolva chestiunea locurilor de muncă.

Artista Bianca Bălan se face purtătoarea sentimentelor milioanelor de români aflați la muncă în străinătate, afirmând că vrea să ajungă la cei dragi să îi îmbrățișeze. ”După ani de zile, pe drumuri străine, ajung acasă la mine” este expresia care stăruie în mintea tuturor celor plecați de acasă. ”Să ajung la ai mei în prag vreau să îi sărut cu drag, că destul am stat prin lumea mare” este o dorință exprimată într-un stil pe cât de modern, pe atât de dureros.

”Că nu e pe acest pământ, ca și acasă loc mai sfânt” reprezintă credința de veacuri a românilor, că acasă este cel mai bine. Este ilustrată suferința părinților, care deși sunt ajutați de cei plecați în Diaspora, le simt lipsa și le duc dorul, așteptând cu nerăbdare întoarcerea lor acasă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL