Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Balkan x Glorya - Mama, Tata | Official Single

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Dance
722 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia lansată de cei de la Balkan x Glorya este o melodie în stilul muzical hip-hop. ”Mamă Tată” este o melodie cu un puternic mesaj social. România în ultimii 30 de ani a cunoscut grave dezechilibre sociale, crize economice, o tranziție îndelungată către economia de piață. Pe fondul acestor probleme economice, au apărut mari discrepranțe și conflicte între generații. Copiii intră în conflict cu părinții, nu pentru că nu ascultă de părinți ci, pur și simplu pentru că părinții nu mai înțeleg societatea în care copiii lor trăiesc. Sunt cazuri în care copii cu o educație mult mai înaltă decât părinții lor nu reușesc să realizeze nici măcar jumătate din ceea ce au realizat aceștia. Schimbările de regim, succesiunea de guverne incapabile a dus la accelerarea contradicțiilor.

Melodia ”Mamă Tată” se derulează asemeni unei scrisori în versuri a copiilor către părinți. ”Problemele lovesc ca un uragan, dar timpul nu se cumpără și a mai trecut încă un an” reprezintă mesajul central al melodiei. Drumul, timpul care trece sunt laitmotivele melodiei. ”În drumul meu aleg să fiu ca niciodată” arată că un copil dorește să se ridice la nivelul părinților. Separați de mii de kilometri, copiii se rup de părinți, mediul tradițional părintesc se rupe. Copiii se întorc realizați, dar înstrăinați, însingurați și își revăd părinții, altă dată veseli, acum îmbătrâniți, bolnavi. Durerea copiilor sporește suferința părinților.

Melodia de față este un îndemn la meditație, la regăsirea de sine, la evaluarea oportunităților. Timpul petrecut departe de părinți nu se mai poate recupera și tot ceea ce rămâne, este speranța.

Taguri: balkan, glorya

Comenteaza

RSS
Positive SSL