Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Autovehiculul militar TATRA T815-7

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
2,652 Vizionari

Publicitate

Descriere

Autovehiculul militar, TATRA T815-7 este renumit pentru performanțele sale deosebite fiind considerat un autocamion OFF-ROAD de mare putere, cu destinație specială.

Este fabricat în Republica Cehia și are la bază conceputul clasic al autocamioanelor cu această marcă, dotat cu un șasiu rigid și cu cel puțin o punte foarte flexibilă datorită suspensiei independente.

După cum se vede în videoclip, acest tip de suspensie permite autovehiculului adaptarea cu ușurință la terenurile accidentate: trecerea peste obstacole cu înălțimea de 60 de cm, peste șanțuri de 2 metri lungime și urcarea în rampe foarte abrupte, cum sunt drumurile de munte.

În privința tracțiunii integrale,modelele de TATRA au fost realizate în diferite variante: 4x4,6x6,8x8,10x8,10x10,12x8 și 12x12.

Varianta agabaritică, 12x12 este denumită și TATRA KOLOS. Motoarele cu care sunt echipate autovehiculele militare diferă în funcție de model și de varianta constructivă, având de la 310 la 820 de cai putere.Răcirea motoarelor se face cu un sistem dublu, atât cu lichid cât și cu aer.

Cutiile de viteze sunt și manuale și automate.Majoritatea variantelor au montate cutii cu acționare manuală, iar ambreiajul este de tip dublu-disc, cu acționare mecanică și hidraulică.

Sistemul de transmisie oferă acestor autovehicule grele posibilitatea de a se deplasa cu viteze mari chiar și pe suprafețe accidentate, iar barele de torsiune preiau șocurile de pe calea de rulare și le amortizează rapid.


TATRA T 815 -7 poate trece și prin apă cu adâncimea de 1,20 metri fără ca motorul să se oprească.

Comenteaza

RSS
Positive SSL