Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Autentic - Viata, viata

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Etno
9,195 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Trupa Autentic s-a înființat în 2002, iar componența ei a rămas aceeași, de atunci și până în prezent: Cătălin Bota și Denis Mihai. Sub această titulatură, au lansat albumele “Așa beu' oamenii buni” - în 2002 și “Iară beu', iară petrec” - în 2004. Tot în 2004, au început colaborarea cu Mirabela Dauer.

 Pe lângă turneele susținute în țară, alături de nume mari ale scenei românești, precum Florin Piersic, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Irina Loghin, Mioara Velicu și alții, cei de la Autentic au susținut și o mulțime de turnee în străinătate (Germania , Austria, Italia, Spania, dar și în Statele Unite și Canada).

 Pe data de 1 iulie 2008, trupa Autentic lansează albumul intitulat “Casă, dulce casă”.

 Cătălin Bota este născut în Sibiu și urmează cursurile studioului de interpretare a muzicii ușoare și de jazz, din cadrul Casei Studenților Iași , la clasa profesorilor Romeo Cozma și Stela Dobriban.

 Debutul său are loc în 1989, când cântă, pentru prima dată, la Sala Polivalentă din Iași, iar în 1994, participă la Festivalul de Muzică de la Mamaia.

 În 1995, solistul sibian scoate primul său album, intitulat “The music of the night”, urmat de un altul, editat în 1996 și numit “Cât e de geloasă”.

 Denis Mihai își desăvârșește, și el, studiile de muzică, la Casa de Cultură din Bacău , clasa profesorului Ciprian Manta. Debutul său are loc în 1999, odată cu înființarea trupei Dr.BEAT, alături de Cătălin Bota.

 Printre cele mai cunoscute cântece interpretate de trupa Autentic, se numără: “Doi ochi negri eu am iubit”, “Hop și iară”, “Tinerețea mi s-a dus cu anii” sau “Dragostea-i tare nebună”.

 Videoclipul melodiei “Viață, viață” se regăsește încărcat pe canalul youtube “Muzica Romaneascaby Big Man”, inițiat în 2012 și dedicat aparițiilor muzicale din zona folclor, etno, petrecere, pop, muzică ușoară și dance.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL