Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurelian Preda - Strig măicuţă către cer

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
18,633 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară, de pe meleaguri argeșene, Aurelian Preda, a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, cancerul.
Solistul a murit în luna septembrie 2016 după o suferință îndelungată și după o perioadă în care a făcut tot posibilul să își salveze viața:tratamente citostatice, intervenții chirurgicale și fizio-terapie de specialitate.
Mult timp a locuit cu familia în Italia dar în urmă cu șase ani când a aflat de boala sa, a venit mai des în România pentru a se trata.

A fost supus de patru ori unor intervenții chirurgicale foarte complicate, care păreau că-i vor aduce vindecarea.În ultimii ani a găsit puterea să  mai urce pe scenă și chiar să prezinte mai multe emisiuni de televiziune care au avut ca temă, folclorul românesc.
Aurelian Preda interpreta cu multă sensibilitate melodiile din repertoriul său.
Cântecul “Strig măicuța către cer” este de fapt o evocare a imaginii mamei, căreia solistul îi păstrează o amintire vie.Nimic nu ne poate șterge din suflet amintirile noastre despre mamă, ființa care ne-a dat viață.
Nici timpul, nici preocupările  zilnice, nici umbra nemiloasă a uitării nu ne pot învinge, când este vorba despre imaginea mamei, pe care o păstrăm în minte ca pe o amintire sfântă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL