Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurelian Preda - Pe poarta la Mănăstire

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
17,174 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Aurelian Preda este un celebru solist de muzică populară, originar din zona Munteniei (Curtea de Argeș), a cărui viață plină de provocări de tip medical (a fost diagnosticat cu anevrism cerebral și s-a aflat în moarte clinică) nu l-a împiedicat să-și creioneze o carieră în muzică.

 Dragostea pentru folclor o moștenește din familie, iar firea extrem de sensibilă (datorată, probabil, și unei carențe de afectivitate, în copilărie) îl determină pe Aurelian Preda să se orienteze spre o facultate de profil (Facultatea de Muzică, din cadrul Universității "Spiru Haret", Curtea de Argeș).

 Un alt sector în care și-a lăsat amprenta cunoscutul folclorist român este cariera în televiziune, unde a prezentat și realizat emisiunea "Povești de viață șidestine celebre" (la Etno TV).

 Dintre cele mai cunoscute melodii ale artistului muntean, sunt de amintit măcar câteva, dintre cele mai reprezentative pentru discografia sa: "Soră mi-a fost suferința", "Strig, măicuță, către cer", "Când pleci în străinătate" sau "Stau, Doamne, și tot gândesc".

 Videoclipul "Pe poartă la mănăstire" este încărcat pe canalul youtube "Aurelian Preda", inițiat în 2009 și dedicat întregii activități artistice a solistului, incluzând atât videoclipurile sale oficiale, cât și înregistrările edițiilor emisiunii amintite mai sus.

 Melodia de mai sus este un extras de pe albumul original "Strig, măicuță, către cer", editat în 2016 și pe care sunt incluse și alte cântece semnate AurelianPreda, cum ar fi: "Luna-i sus și jos e norul", "N-asculta, mândră, de lume", "Sârba muntenească" sau "Ana, dragă fată" (duet cu fiica sa, Anamaria Rosa).

Comenteaza

RSS
Positive SSL