Muzica populara - e-neatza.ro

Aurelian Andreescu - Oameni

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
5,950 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aurelian Andreescu este un cântăreț de muzică ușoară romănească, din așa-numita "Epocă de aur" (anii 1960 - 1970), în care este inclus, laolaltă cu alți interpreți de seamă, cum ar fi: Aura Urziceanu, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu sau Luminița Dobrescu.

Solistul este deosebit de apreciat, la vremea aceea, de către colegii de breaslă, pentru vocea caldă și usurința cu care înregistrau melodiile. Publicul era pus mereu pe primul loc, în atentia lui, astfel încât spectacolele sale erau mereu apreciate de către acesta, la justa lor valoare.

Debutul lui Aurelian Andreescu are loc, în cadrul Festivalului Național de Muzică de la Mamaia, din 1963, cu melodia "În tot ce e frumos pe lume", de Elly Roman.

De-a lungul carierei, cântă la mai multe festivaluri din țară și străinătate. Dintre acestea, se remarcă, îndeosebi, participarea, alături de Aura Urziceanu și Mihaela Mihai, la concursul de Knokke din Belgia (1971), unde câștigă Cupa Europei.

 

De asemenea, în 1973, Aurelian Andreescu este cel care deschide recitalul unuia dintre cei mai îndrăgiți soliști francezi din acei ani, Johnny Halliday. În ciuda faptului că interpretează muzică ușoară, Ale (așa cum îi spuneau colegii) ascultă foarte multă muzică rock a formațiilor: Deep Purple, Leed Zeppelin și Beatles.

Unele dintre cele mai frumoase melodii ale artistului le regăsim pe canalul youtube al casei de discuri Electrecord: "Merit eu", "Un fluture și-o pasăre", "Te-ai schimbat".

Cântecul de mai sus - "Oameni" - este o compoziție a renumitului Marius Țeicu, în colaborare cu Ovidiu Dumitru. Mesajul versurilor este unul pozitiv, putând fi redus la un îndemn adresat oamenilor de a-și îndrepta atenția spre tot ce este frumos în viață: soare, lumină, natură, iubire.

Comenteaza

RSS
Positive SSL